Ramazan Bayramı ve Online Alışveriş

Ramazan ayının ikinci haftasına başlayan sokağa çıkma yasağı ile birlikte bayramdan önce nerede ise 10 günden fazla evde kapalı kalmış olacağız. Daha sonrası bayramda da devam eden çıkma yasağı sebebi ile tüm bayram alışverişleri e-ticaret üstünden online olarak gerçekleşecek gibi görünüyor.

Pek çok işletme bugünlerde müşterilerine sadece internet üstünden ulaşabiliyor ve ürün ile hizmetlerini de internet üzerinden müşterilerine ulaştırıyor. Bu da her gün katlanarak artan internet rakamlarına ister istemez yansıyor.

Tabi ki bu çeşitlilik de müşterilerin işine yarıyor. Daha önceki yıllarda olduğu gibi mağaza mağaza, çarşı çarşı gezip pandeminin riskine girmek yerine evlerinde, bilgisayar veya telefonları ile tüm Türkiye’den bayram için almak istedikleri tekstilden gıdaya tüm ürünleri alabiliyorlar ve bunlar kargo ile kapıların kadar teslim edilebiliyor.

Peki tüketiciler bu süreçte alışveriş yapma imkânı sunan 10binlerce site arasında hangi sitelerden güven ile alışveriş yapabilirler.

  • İlk dikkat etmeleri gereken nokta alışveriş yapacakları sitenin kredi kartı güvenliğini nasıl sağladıkları. E-ticaret sitelerinde hackerlar en çok müşteri kredi kartı bilgilerini almaya yönelik işlemler gerçekleştiriyorlar ve tüketiciler de PCI DSS Level 1 Güvenlik Sertifikası ile korunan e-ticaret sitelerini seçmeliler.
  • İkinci dikkat etmeleri gereken nokta ise bu alıveriş yapacakları siteden daha önce alışveriş yapmış kişilerin bu site için görüşleri. Çeşitli platformları kullanarak bu site ile ilgili yorumları okumaları ve bunu dikkate alarak alışveriş yapmaları çok önemli
  • Üçüncü dikkat etmeleri gereken nokta ise sitenin size önerdiği iade ve iptal politikası. Sonuçta müşteriler ürün satın alırken görmeden, sitede anlatılan özelliklere ve gösterilen resme göre ürün satın alıyorlar. Buna istinaden de satın alınan ürün her zaman görünen ürün gibi gelmeyebilir. Bu durumda iade etmek gerekir. Firmanın sunduğu iade politikası ne kadar şeffaf ve kolay ise bu her zaman bir tercih sebebidir.
  • Dördüncü dikkat edilmesi gereken husus ise firmanın e-ticaret sitesinde kendisi hakkında verdiği detaydır. Burada önemli olan açık adresinin görülmesi, firma unvanı, telefon numarası ve varsa şube bilgileri gibi bilgilerin hepsinin açık olarak sitede olması gerekiyorsa da sizin bunu Google gibi arama motorlarından teyit etmeniz gerekiyor. Online sitesinde firma bilgilerini paylaşmayan e-ticaret sitelerinden alışveriş etmemek gerekiyor.

Bu şartları sağlayan ve bunları en açık şekilde sunan e-ticaret siteleri her zaman olduğu gibi 2021 yılında da Ramazan Bayramı alışverişi için tercih sebebi olacaklardır.